En af de ting jeg kan lide ved at investere i udlejningsejendomme er, at det er en forholdsvis stabil investering der giver et løbende cashflow, samtidig med at værdierne over tid vil stige. Men der er mange ting der taler for – og imod. Forneden er en oversigt over de fordele og ulempler jeg ser ved at investere i udlejningsejendomme.

Fordele:

  • Genererer løbende cashflow
  • Er det aktiv der over tid stiger i værdi
  • Mulighed for høj grad af realkredit belåning til fast, lang rente (meget unikt for det danske system)
  • Des flere lejemål, desto større risikospredning (ikke afhængig af få lejere)
  • Inflationssikret
  • Forholdsvis lav risiko (gjort rigtigt)

Ulemper:

  • Kræver manuelt arbejde (selvom man outsourcer meget arbejde)
  • Forholdsvis ilikvid (sammenholdt med værdipapirer)
  • Der vil være cykliske “crash” (se mit indlæg om den 18 årige ejendoms cyklus)

For noget tid siden var jeg i Finans med et indlæg om hvorfor det er jeg tænder på mursten hvor jeg går mere i dybden med min fascination af ejendomsinvesteringer. Det kan du læse her.